14 Nisan 2009 Salı

Pratik Pogaca




Bir su bardagi Yogurt

Yarim su bardagi Sut

Yarim su bardagi yag

Bir kalip peynir(300gr.)

Bir yumurta

Bir cay kasigi tuz

Bir tatli kasigi toz seker

Iki tane kabartma tozu

Aldigi kadar un

Hamur kabinizi alin,Yogurt'u,Sutu,Yagi,Peyniri,icine dokun,bir Yumurta'nin akinida icine kirin,sarisini uzerine sureceksiniz,sekerle tuzuda icine katin,elinizle guzelce karistirin,bu karisimin uzerine 2 su bardagi kadar un dokun kabartma tozlarini unun uzerine dokun,yogurun ,yumusak bir hamur olacak,aldigi kadar un ekleyin,hamurunuz hazir.

Bu hamurdan,Ceviz buyuklugunde parcalar koparin,avucunuzun ortasina koyup yuvarlayin,sakin bastirmayin yuvarlak olacak,yagladiginiz firin tepsisine dizin uzerine Yumurta'nin sarisini surun,220.derecede pisirin 20.veya 25.dakikada piser.

Cikarinca guzel bir servis tabaginda ,servis yaparsiniz.

Afiyet olsun.

Benim 7. yasindaki torunum Berk'in en cok sevdigi Pogaca ,Berk askim sana Dallas'tan kocaman opucukler gelince sana en guzel Pogaca'lari yapacagim.

3 yorum:

  1. Ben Berk anneannemin poçaları çok lezetlidir illa yemelisinizdir.

    BERK

    YanıtlaSil
  2. hepsi birbirinden lezzetli sayende ne pişirsem kaygısından kurtuldum...NAZAN..

    YanıtlaSil
  3. sana hak verıyorum berkcım bu anneanne super bır anneanne.komsum emegıne saglık denedım ve super oldu sırada daha cok tarıf var.
    GULSUM

    YanıtlaSil