27 Nisan 2009 Pazartesi

Kofte




Bir kilo kiyma

Bir kuru sogan

Uc dis sarimsak

Yarim demet maydanoz

Bir cay bardagi galeta unu

Bir yemek kasigi domates salcasi

Bir tatli kasigi tuz

Bir tatli kasigi kekik

Kara biber pul biber istege bagli

Kuru soganla,sarimsaklari soyup yikayip rendeleyin.maydanozuda yikayip dograyin,bunlari kiymanin uzerine dokun,sirasiyla galeta ununu,salcayi,tuzu, kekigi,aci seviyorsaniz biraz kara biberle ,pul biberide kiymaya katip guzelce yogurun,bu yogurdugunuzdan ceviz buyuklugunde parcalar alin,avucunuzda yuvarlayin,sonrada parmaklarinizla bastirarak yassilayin,koftelerin hepsini boyle hazirlayip bir tepsiye dizin,kofteler hazir.

Buyuk bir teflon tencere alin,tencereyi hafif yaglayin,bir sira hazirladiginiz koftelerden siralayin ,ocagi yakin kisik ateste pisirin,alti kizarinca cevirin,obur tarafida kizartin,kofteler pisti.

Servis tabagina alip servis yapin.

Afiyet olsun.

Ben yaninda patates kizartmasi pirinc pilavi ve havuc salatasiyla servis yaptim,yogurt,sogan salatasi,tursu da koyabilirsiniz.

1 yorum:

  1. Nasibe Teyzecim supersin cok guzel gozukuyor,tadida guzeldir eminim,

    Ellerine saglik,


    Senay

    YanıtlaSil